Jalkapallo

Viisi kaikkein nöyryyttävintä tappiota jalkapallohistoriassa, jotka saivat meidät tuntemaan anteeksi häviävän joukkueen

Epäilemättä yksi suosituimmista urheilulajeista ympäri maailmaa, jalkapallolla on taipumus tuoda ihmisiä yhteen rodusta, kulttuurista tai maasta riippumatta. Olipa kyse voiton juhlimisesta tai tappion surusta, kaunis peli tuo tunteita faneihin kuin kukaan muu.

Klubijalkapallosta kansainväliseen näyttämöön urheilulaji on löytänyt kannattajia ympäri maailmaa. Se voi jättää fanit kyyneliin silmissä ja saada heidät hyppäämään paikoiltaan voitossa. Vaikka jalkapallo viihdyttää edelleen faneja, se on myös urheiluna toiminut erinomaisena alustana ihmisille voittamaan nöyrä alku ja löytämään tarkoitus elämäänsä.

Jalkapallohistorian nöyryyttävimmät tappiot, jotka saivat meidät tuntemaan anteeksi häviävän joukkueen © Netflix

paras juoma elektrolyyttien korvaamiseksi

Mutta huolimatta siitä, että kaikki on siinä niin hyvää, jalkapallo, kuten vuosien varrella todistetaan, voi myös toisinaan olla julma.

Vaikka kentän voittajia tervehditään ja juhlitaan heidän hyväkseen, hävinnyt joukkue houkuttelee usein kritiikkiä ja on alhaisimmalla laskukaudella. Joissakin tapauksissa tappion nöyryyttämisen on havaittu jättävän häviävät pelaajat ja heidän faninsa kyyneliin.

Palataksemme noihin vaikeisiin aikoihin, tässä on katsaus viiteen nöyryyttävimpään tappioon jalkapallohistoriassa, jotka saivat kaikki sääliä häviävältä joukkueelta:

Hollantilainen Mauling Espanjalle (5-1)

Espanja oli estänyt joustavan Alankomaiden haasteet tiiviisti käydyssä finaalissa voittaakseen himoitun FIFA-maailmancupin vuonna 2010. Mutta neljä vuotta myöhemmin hallitsevat mestarit eivät tienneet, mitä hollantilaiset olivat suunnitelleet heille lukkiessaan sarvet ryhmäkilpailu vuoden 2014 MM-kisoissa.

Stefan de Vrij yritti tarttua kiinni Diego Costa ja antoi Espanjalle varhaisen rangaistuksen, jonka Xabi Alonso muutti. Mutta puolustavien mestareiden etumatka ei kestänyt kauan, kun Robin van Persie teki 15 jaardin sukellussilmukan tasoittaakseen prosessia 1-1.

Toisella puoliskolla Arjen Robben asetti joukkueensa etupuolelle ensimmäistä kertaa ottelussa. Pian De Vrij löysi lunastuksen ensimmäisen puoliajan virheestään saatuaan otsikon ja Hollannin 3-1. Myöhemmin Van Persie ja Robben tekivät molemmat ottelun toiset maalinsa jättäen Espanjan puna-kasvot 5-1: een - kaikkien aikojen pahin maailmanmestaruuskilpailuissa hallitseville mestareille aiheutettu pahoinpitely ja Espanjan pahin tappio 51 vuoden aikana.

Stoke Jätä Liverpool Red-Faced (6-1)

25. toukokuuta on päivä, joka on edelleen rakas Liverpoolille ja sen kannattajille. Ja miksi ei? Samana päivänä Liverpool voitti Borussia Monchengladbachin voittaakseen Euroopan Cupin vuonna 1977 ja voitti AC Milanin voittaakseen Mestarien liigan vuonna 2005.

Mutta vaikka 25. toukokuuta on jokaisen Liverpool-fanin muistiin upotettu päivämäärä, 24. toukokuuta he ovat yrittäneet ryöstää yhteisestä omantunnosta.

Punaiset ovat pelanneet vain kolme kilpailupeliä sinä päivänä. He voittivat Arsenalin 2-1 vuonna 1947. Tottenham Hotspur voitettiin 3-1 vuonna 2009. Ja vuonna 2015 he menivät Stoke Cityyn kärsimään nöyryytystä, joka on edelleen piikki klubin rikkaassa perinnössä. Stoke teki viisi maalia alkupuoliskolla Mame Biram Dioufin kautta, joka teki ahdin, Jonathan Walters, Charlie Adam ja Steven Nzonzi.

Viimeistä peliä pelannut Steven Gerrard sai lohdutusmaalin 70. minuutilla, mutta turhaan, kun Peter Crouch teki 6-1, 16 minuuttia myöhemmin. Kaikki, mikä voi mennä pieleen, meni pieleen Liverpoolille.

Surkea loppu kaudelle, jonka edellisen vuoden jännittävän otsikkohaasteen jälkeen punaiset olivat pudonneet neljän parhaan joukosta, hävinneet sekä League Cupin että FA Cupin välierissä ja eivät edisty Mestarien ulkopuolella Liigan ryhmävaihe ja Eurooppa-liigan ensimmäinen pudotuspeli.

Saksa Steamroll Brasilia (7-1)

MM-kisojen järjestäminen on usein antanut jalkapallomaille lisäetua. Intohimo ja valtava määrä kotifaneja toimivat inspiraation lähteenä ja motivoivat joukkuetta voittamaan vastustajansa. Näin luultavasti tuntui Brasilian maajoukkueelta, kun he lukitsivat sarvet Saksan kanssa vuoden 2014 maailmancupin semifinaalissa.

Mutta kotifanien pelkona kauhuna Saksa poimi Brasilian puolustuksen toisistaan ​​ja mursi neljä maalia vain kuudessa minuutissa. Thomas Mueller avasi maalin 11. minuutilla, ennen kuin Miroslav Klose (23 '), Toni Kroos (24', 26 ') ja Sami Khedira (29') löysivät kaikki verkon taakse ja antoivat Saksalle 5-0-johtoaseman. puoliaika.

Jälkipuoliskolla Saksa uskomattoman johtoasemansa vuoksi helpotti hieman. Mutta Andre Schurrle ei antanut isännille mitään hengähdystaukoa, kun hän teki maalin kahdesti 10 minuutin kuluessa saaden tuloksen taululle lukemaan 7-0. Oscarin 90 minuutin maali oli ainoa lohdutus Brasilialle, joka lopulta hävisi 7-1 - suurin tappio kansainvälisessä ottelussa vuodesta 1920.

kuuma omenasiideri bourbon cocktail

USA: n naiset tuhoavat Thaimaan (13-0)

Nöyryyttävät tappiot eivät rajoitu vain miesten jalkapalloon. Kuten kävi ilmi, Thaimaan naisjoukkue näki 11. kesäkuuta kesäkuun alhaisimmat hetket kansainvälisen jalkapallon aikana, kun he hyökkäsivät rajun Yhdysvaltojen (USA) puolen käsissä vuoden 2019 FIFA: n naisten maailmancupissa.

Alex Morgan avasi pisteet Yhdysvaltain joukkueelle loistavalla maalilla 12. minuutilla. Rose Lavelle löysi maalivahdin 20. minuutilla ja Lindsey Horan löi 32. minuutilla puolueensa kolmannen maalin, kun Australia otti puoliajalla 3-0-johtoaseman. Se oli toinen puoli, joka osoittautui liian kalliiksi Thaimaan joukkueelle, joka päätyi jopa 10 maaliin ennen viimeistä pilliä.

Absoluuttisena purkuna Alex Morgan teki viisi kertaa kahdella maalilla kappaleella Lavelle ja Samantha Mewis, sillä Horan, Megan Rapinoe, Mallory Pugh ja Carli Lloyd tykkäävät.

Thaimaan unohtumattomana päivänä Yhdysvaltojen puolue teki 13-0-voiton - FIFA: n maailmanmestaruuskilpailujen historian suurimman voittomarginaalin (miehet ja naiset).

nuotion hollantilainen uunipannun resepti

Australia Decimate American Samoa (31-0)

Amerikkalainen Samoa, jota pidetään yhtenä maailman heikoimmista jalkapallojoukkueista, ei koskaan voinut olla mahdollisuutta Australiaa vastaan ​​vuoden 2012 FIFA-maailmancupin karsinnassa. Mutta 11. huhtikuuta 2001 Coffs Harbourin kansainvälisellä urheilustadionilla tapahtui lopulta verilöyly.

Absoluuttisena purkuna osoittautunut Australia repäisi oppositiopuolustuksen palasiksi huolimatta melko keskinkertaisen joukkueen pelaamisesta. Con Boutsianis, joka oli pidetty maalittomana yhdeksän ensimmäisen minuutin ajan, asetti Australian etumatkalla maalilla 10. minuutilla. Kaksi minuuttia myöhemmin Archie Thompson teki 2-0 Aussiesille. Ja loput on historiaa.

Thompson päätti ottelun hämmästyttävällä 13 maalilla, kansainvälisellä ennätyksellä, nimensä ohella David Zdrilicin rinnalla, joka teki kahdeksan auttaakseen Australiaa saavuttamaan 31-0-voiton - suurimman voittomarginaalin, joka on koskaan kirjattu kansainvälisessä ottelussa.

Tällainen tulos oli se, että se sai aikaan muutoksen kansainvälisen jalkapallon säännöissä, kun FIFA aloitti Oseaniassa alkukierroksen, joka välttää joukkueen nöyryytyksen uudelleen.