Muut Urheilulajit

Braima Suncar Dabo: Tapaa juoksija, joka keskeytti kilpailunsa auttaakseen muita kilpailijoita lopettamaan

Nykyaikaisessa urheilumaailmassa jatkuvasti kasvava kilpailutaso kerääntyy urheilijoille, jotka ovat pakkomielle voitosta, ja luultavasti siksi urheilullinen taito on usein takapenkillä. Mutta kyse ei ole pelkästään voitosta. Vaikka kukaan ei aio hävitä, voittajaa ei määritellä pelkästään palkintokorokkeilla, palkinnoilla ja palkintorahoilla - Braima Suncar Dabo muistutti kaikkia 27. syyskuuta.

IAAF: n yleisurheilun maailmanmestaruuskilpailujen ensimmäisenä päivänä 5000 metrin kilpailussa virkamiehet ja täynnä oleva Khalifa-stadion Dohassa eivät tarvinneet sekuntikelloa tai mittanauhaa suurimman voittajan, Guinea Bissaun Dabon, tunnistamiseksi kilpailun häviämisestä huolimatta, oli mailin päässä kilpailijoistaan ​​vaatiakseen sitä kunniaa.

Braima Suncar Dabo: juoksija, joka yksilöi urheiluharrastuksen yleisurheilun maailmanmestaruuskilpailuissa

Dabo ja hänen kilpailijansa Jonathan Busby huomasivat olevansa kilpailevia vain ylpeydestä, kun heidät oli jo lyöty kilpailussa. Mutta viimeinen kierros avasi draamaa, kun Busby hidastui melkein ryömiessä alas selässä, hämmentyi epävarmasti eteenpäin ja näytti olevan lähellä romahtamista.

Vaikka 33-vuotias oli melkein luopunut kilpailunsa suorittamisesta, Dabo tuli apuun ja tuotti yhden viime aikojen sydämellisimmistä hetkistä urheilussa.

Pysäyttäen oman kilpailunsa, Dabo kannatti kilpailijaansa ja auttoi häntä viimeisten 200 metrin ympäri maaliin. Koko stadionin kannattaessa duolle Busby lopetti kilpailunsa ja romahti ylitettyään linjan lopulta vietyään pyörätuolilla.

'Halusin vain auttaa kaveria lopettamaan kilpailun. Halusin auttaa häntä ylittämään rajan. Luulen, että kukaan tilanteessa olisi tehnyt saman asian ', sanoi Dabo, 26-vuotias, joka opiskelee myös Portugalissa, kilpailun jälkeen.

Sekä Busby että Dabo ovat ainoat maansa urheilijat maailmanmestaruuskilpailuissa. Molemmat miehet kilpailivat erityiskutsuilla, jotka sallivat maiden, joilla ei ole vahvaa radanohjelmaa, lähettää yhden urheilijan mestaruuskilpailuihin, vaikka kyseinen urheilija ei olisikaan täyttänyt karsintastandardeja.

Vaikka Dabo sijoittui melkein viisi minuuttia lämpövoittajan Selemon Baregan (Etiopia) taakse, hän onnistui kuitenkin kirjaamaan 18 minuutin ja 10,87 sekunnin ajan - hänen henkilökohtaisen parhaansa huolimatta pysähtymisestä ja auttamisesta Busbyssä viimeisellä kierroksella. Ja se oli hänen vertaansa vailla oleva urheiluharrastus, joka lopulta tekee hänestä vähintään kultamitalin voittajan sydämellisestä eleestään.